Wielerpoules
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.


Grupetto: Wielerpoules voor en door wielerliefhebbers - van de Tour Down Under tot de Tour de Guangxi.
 
IndexLaatste afbeeldingenZoekenRegistrerenInloggen
Volg ons op of voor nieuwe updates. Chatten met andere wielervolgers op Skype? Join de chat!
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Contact
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 44. Dit aantal is bereikt op di 06 feb 2018, 19:40.
Deadlines
April
3: Dwars door Vlaanderen
7: Ronde van Vlaanderen
8: Itzulia Basque Country
14: Paris-Roubaix
16: Presidential Cycling Tour of Turkey
21: Amstel Gold Race
24: La Flèche Wallonne
28: Liège-Bastogne-Liège
30: Tour de Romandie

Mei
1: Eschborn-Frankfurt
11: Giro d'Italia
12: Amgen Tour of California

Juni
9: Critérium du Dauphiné
15: Tour de Suisse

 

 Seizoen 2018: De WT transfers

Ga naar beneden 
AuteurBericht
glenn485

glenn485


Aantal berichten : 1309
Registratiedatum : 10-09-16
Leeftijd : 31

Seizoen 2018: De WT transfers Empty
010118
BerichtSeizoen 2018: De WT transfers

2018 staat voor de deur, wat ook wil zeggen dat het nieuwe wielerseizoen zo stilaan zal starten. Op het vlak van transfers is er redelijk veel gebeurd dit jaar. Om terug volledig mee te zijn en om het geheugen nog eens wat op te frissen kan je hieronder lezen wie naar welk team gegaan is. Elke WT-transfers zal vermeld worden, na dit te lezen zou je terug een volledig beeld moeten hebben van elk team en hun sterkte.

De eerste transfer die we kort zullen bespreken is die van Alexander Kristoff. De 30-jarige Noor vertrekt na 6 seizoenen bij Katusha voor een avontuur bij UAE-Team Emirates. Dat de Noor zou vertrokken was al langer duidelijk, hij lag al een tijdje in onmin met de ploegleiding. Uiteindelijk wist de ploeg uit de Emiraten hem aan boord te halen. Hij neemt Sven Erik Bystrom mee en komt met Laengen nog een andere Noor tegen. Toch lijkt zijn hulp hier niet zo sterk als voorheen, met onder meer Haller, Morkov en Zabel stond er wel altijd een treintje klaar die hem heel goed kon afzetten. Nu is die er niet meer, enkel Ferrari lijkt nu nog een echte hulp voor Kristoff in de sprint te worden. Wel is hij nu zeker van kopmanschap in zowel de klassiekers als de sprints en ondanks dat hij niet meer het absolute topniveau van 2014-2015 lijkt te halen blijft het een renner die garant staat voor talloze mooie overwinningen en ereplaatsen. Toptransfer voor UAE.

Het vertrek van Kristoff zorgde ervoor dat bij Katusha een leegte ontstond in de sprints. Deze leegte is uiteindelijk ontzettend goed opgevuld geweest met de komst van Marcel Kittel. De 29-jarige leek al tijden de ideale opvolger voor Kristoff te zijn en dat is ook door het Katusha management zo gezien. Sinds de komst van Alpecin is Katusha zich meer gaan richten op de Duitse markt en geef toe, als er 1 renner is die geknipt is om reclame te maken voor haarverzorgingsproducten is het Kittel wel. Kittel komt over van Quick-Step waar hij terug uitgroeide tot de snelste sprinter ter wereld. Het probleem was echter dat zijn misschien wel grootste concurrent voor dezelfde ploeg reed. Hoewel Lefevre Kittel graag had gehouden koos Kittel er toch voor om te vertrekken. Met onder meer Martin, Politt en de nieuw overgekomen Alex Dowsett is er genoeg hardrijderskwaliteiten om de Duitser op snelheid te brengen en Haller en Zabel zouden genoeg moeten zijn om de sprint echt op gang te trekken. Qua trein hoeft er geen probleem te zijn voor Kittel. Het meest interessante wordt om te zien hoe Kittel en Gaviria het doen in de eerste keren tegen elkaar.

Met het vertrek van Kittel schoof Gaviria een rijtje op naar 1e sprinter van Quick-Step en hadden ze een nieuwe 2e sprinter nodig die de overige wedstrijden reed. En die hebben ze gevonden met de Italiaanse sprinter Elia Viviani. Hij komt over van Team Sky waar hij 3 jaar bleef. Iedereen weet dat je bij Sky als sprinter grotendeels aan je lot wordt overgelaten. Je krijgt een B-programma en krijgt amper steun. Toch slaagde Viviani er in 19 zeges in die 3 jaar te boeken wat veel zegt over de sprinter die Viviani is en kan zijn. Ook al zal Viviani bij Quick Step 2e sprinter zijn, er zijn genoeg mooie koersen die Gaviria niet allemaal kan starten. Ook de hulp bij Quick-Step zal stukken beter zijn. Zowel Martinelli, Richeze, Richeze als de nieuw overgekomen Michael Morkov hebben al meerdere lead-outs tot een goed einde gebracht. Ook Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg hebben genoeg snelheid om eventueel een lead-out te doen, al zullen zij hoogstwaarschijnlijk aangenomen zijn om hun eigen ding te doen. Met deze hulp en zijn snelheid verwacht ik dan ook dat Viviani wel eens de transfer van het jaar zou kunnen worden.

Helaas voor Quick-Step zijn ze in de transferperiode ook ontzettend veel kwaliteit kwijtgeraakt. We beginnen met Daniel Martin. De Ier wordt nog altijd elk jaar iets beter. Waar hij vroeger vooral een echte topper was in de heuvelklassiekers, slaagt hij er steeds meer in ook in het hooggebergte mee te doen met de toppers. We hebben allemaal de beelden van een gebroken Martin gezien in de Tour. Toch slaagde hij er nog altijd in 6e te worden wat toont dat deze renner misschien wel meer kan dan er vermoed werd. Deze renner werd ook aangenomen door UAE-Team Emirates en zullen we volgend jaar opnieuw in de Tour zien. Een andere goede klimmer die Quick-Step verliest is David De La Cruz. Waar Martin echter koos voor het kopmanschap bij een andere ploeg, gaat De La Cruz naar een team waar hij hoogstwaarschijnlijk in een knechtenrol gezet worden. Hij gaat namelijk naar de sterrenploeg van Team Sky waar hij normaal gezien in het treintje voor Froome zal terecht komen. En ook Gianluca Brambilla zullen we volgend jaar niet meer terug zien bij Quick-Step, hij vertrekt en komt terecht bij Trek-Segafredo. Daar zal hij proberen in de Giro een klassement te rijden. En daarmee verliest Quick-Step maar liefst 3 van zijn beste klimmers terwijl er bijna niemand in de plaats gekomen is die deze plaatsen kan vullen. Enkel Jungels en Alaphilippe lijken momenteel in staat om bergop mee te doen, wat toch een redelijk verzwakking is tegenover vorig jaar. Afwachten wat Quick-Step kan dus volgend jaar op het klimvlak.

En alsof dit nog niet allemaal genoeg was moet Quick-Step het volgend jaar ook nog eens zonder Matteo Trentin stellen. Wat mij betreft zal dit het grootste gemis van al hun uitgaande transfers worden. Op zijn erelijst staan onder meer 2 Tour de France ritten, 1 Giro ritzege,  4 Vuelta ritzeges en 2 keer Parijs-Tours. En dat terwijl die bijna nooit werd opgesteld als absolute kopman. Hij was altijd aanwezig en je kon altijd op hem rekenen. Ook in de voorjaarsklassiekers is hij een versterking voor elke ploeg en een vaste waarde bij een ploeg als Quick-Step, wat wel iets wil zeggen. Ik verwacht dat ze er volgend jaar veel problemen mee zullen hebben nu hij tegen hen rijdt. Trentin is snel, kan een heuvel over en is explosief. Het zou me niets verbazen mocht hij volgend jaar bij Mitchelton-Scott meedoen om de hoogste plaatsen in de klassiekers en waarom niet ook eentje winnen.

Mikel Landa naar Movistar. Als er 1 transfer is die ik niet snap is het deze wel. 2 jaar geleden is Landa van Astana naar Team Sky overgestapt. Op dat moment was Froome al de beste ronderenner van het moment en was hij met zekerheid absolute kopman in de Tour. Iets dat Landa ook graag wilde, maar natuurlijk met Froome in het team niet kreeg. Landa was ontevreden dat hij telkens moest werken voor Froome en ging op zoek naar een andere ploeg. Dus wat doet Landa? Hij gaat naar die ene andere ploeg waar hij ook niet zeker is van het kopmanschap in de Tour. Begrijpe wie begrijpen kan. Nu, we zullen in juli zien wat hier mee gebeurd. Hij heeft deze keer wel al de garantie gekregen dat hij minstens beschermde renner wordt, samen met Quintana en Valverde. Als ze samen werken absoluut het beste drietal om Sky te verslaan, maar of dat samenwerken ervan zal komen valt nog af te wachten. Landa heeft al laten weten dat hij niet zal werken voor Quintana. En dan is de vraag er natuurlijk waarom je dan naar Movistar gaat?

Was het dan niet beter geweest om terug te gaan naar Astana? Want daar verliezen ze hun absolute kopman, Fabio Aru heeft ervoor gekozen om te vertrekken en ook naar UAE te trekken. Hiermee maken ze overigens ook duidelijk dat ze volgend jaar een team zijn om echt mee rekening te houden. Waar we Martin zullen terugzien in de Tour, gaat Aru nog eens de ronde van zijn land doen. Tot nu toe eindigde hij daar 2e en 3e maar hij zou daar heel graag eens winnen. Waar het bij Astana nog wel eens aan echte klimhulp ontbrak heeft hij bij UAE Atapuma, Conti, Costa, Durasek, Niemiec, Petilli, Polanc, Ravasi en Ulissi. Enkele daarvan zou opzich moeten genoeg zijn om de Giro mee te overleven. Je gaat geen Sky ermee ontregelen maar je kan renners als Atapuma, Costa of Polanc nog wel verwachten als er nog 15 renners overblijven. Zou moeten genoeg zijn. Lijkt me een goede transfer voor zowel Aru als UAE.

Nu de echt grote transfers toegelicht zijn kunnen we eens elk team apart overlopen om te zien wie we waar volgend jaar te zien krijgen. We beginnen bij het begin, namelijk AG2R. AG2R probeert net als elk jaar opnieuw een stapje vooruit te zetten. We hebben in de Tour gezien dat op het klimvlak dit best goed gelukt is, ze kunnen het peloton goed pijn doen als het moet bergop. Aan de transfers te zien gaan ze dit jaar vooral voor het voorjaar. En terecht, met Naesen hebben ze een wereldtopper in het kasseiklassieker werk. Met Silvan Dillier en Tony Gallopin hebben ze 2 renners binnen gehaald die je overal kunt inzetten maar volgens mij toch vooral gehaald zijn als versterking voor Naesen. Als je deze 2 kunt inzetten samen met Vandenbergh en Gougeard heb je een team waar je mee kunt spelen. Een 3e transfer is die van Clement Venturini. Redelijk snel en kan een heuvel over, de natuurlijke opvolger van Samuel Dumoulin? Als laatste hebben we een neoprof, Aurelien Paret-Peintre. Deze 21-jarige Fransman haalde vorig jaar een 4e plaats in de Ronde van Lombardije en een 10e plaats in Luik-Bastenaken-Luik, beide voor beloften. Daarnaast toonde hij in de Tour de l’Ain tussen de profs dat hij een berg over kan.

Astana is de volgende ploeg die we zullen bekijken. Met het verlies van Aru en zonder het binnenhalen van een nieuwe topper kan je moeilijk zeggen dat deze ploeg zich versterkt heeft. Toch hebben ze goed ingekocht en heb je in de breedte een selectie waarmee je meer kan doen. Wat Astana vorig jaar vooral miste was een echte sprinter, dit jaar hebben ze die binnengehaald met Magnus Cort Nielsen. Daarnaast hebben ze ook 2 renners binnengehaald die we vooral uit de Giro kennen, Jan Hirt werd 12e in zijn eerste grote ronde en Omar Fraile won een rit. Ook Davide Villella heeft een contract verdiend bij Astana. Villella staat vooral bekend als heuvelrenner met een 5e plaats in de Ronde van Lombardije 2 jaar geleden als hoogtepunt. Wat deze 4 renners allemaal gemeenschappelijk hebben is hun wisselvalligheid. Misschien iets dat ze bij Astana aan kunnen werken? Verder hebben ze nog de Canadees Hugo Houle en de Kazach Yevgeniy Gidich binnengehaald. Met die laatste hebben ze mogelijks eindelijk een Kazach binnengehaald die het in zich heeft om echt iets te bereiken. Deze 21 jarige renner heeft in het Aziatische circuit al getoond dat hij snelle benen heeft. Volgend jaar zullen we pas echt zien wat dit waard is in Europa.

Na 2 jaar transfers van Bahrein Merida is het duidelijk dat ze in Qatar niet van plan zijn het grote geld in de wielerploeg te steken. Ze halen op zich wel goede renners maar echte toprenners zit er op Nibali na niet in. Met Domenico Pozzovivo hebben ze wel eentje gehaald die daar op een goede dag dicht bij zit. Na een minder 2016 heeft hij vorig jaar getoond dat hij zeker nog niet versleten is. Behaalde mooie resultaten en krijgt in de Giro een nieuwe kans. Volgend jaar worden ook de broertjes Izagirre na een jaar opnieuw herenigd met de komst van Gorka Izagirre. De net iets mindere versie van Ion zal zich samen met zijn broer vooral richten op rondes van 1 week, dit jaar heeft hij met Parijs-Nice getoond dat hij dit perfect aankan. Naast de 5 bestaande Sloveense renners komen er met Matej Mohoric en Kirstijan Koren nog 2 extra Slovenen de ploeg versterken. Ondanks zijn jonge leeftijd van 23 heeft Mohoric er toch al 4 jaar ervaring in de WT en onder andere 1 rit in de Vuelta op zijn palmares staan. Met een beetje geluk hebben ze een goudklompje binnengehaald. Verder hebben ze nog Hermann Pernsteiner en neoprof Mark Padun binnengehaald.

Als je de transfers van BMC bekijkt is het duidelijk dat BMC geen klein team is. De renners die ze halen zijn allemaal van een deftig niveau. Ze hebben veel ervaring binnengehaald met Simon Gerrans en Jurgen Roelandts. 2 meesterknechten voor Teuns en Van Avermaet van dit niveau vinden is niet zo simpel. In een niet eens zo ver verleden deden ze beide gewoon nog mee om de topplaatsen in hun koersen. Het blijft echter wel nog afwachten of Gerrans ook zo veel aan knechten zal doen, hij staat niet direct bekend als de meest helpende kracht in het peloton. Verder zijn ze ook nog gaan shoppen bij Cannondale en hebben ze misschien wel de 2 grootste talenten van dat team binnengehaald met Patrick Bevin en Alberto Bettiol. Bettiol is een goede allround renner die best snel is, een heuvel aankan maar ook de kasseiklassiekers vooraan kan eindigen, je zou eigenlijk de vergelijking kunnen trekken met Van Avermaet. Bevin is een snelle kerel, maar ook weer geen topsprinter. Bevin kunnen we vooral verwachten als er moet gesprint worden na een aantal heuveltjes, daar liggen zijn sterktes. Bevin kan ook een redelijke tijdrit rijden. Afwachten waar het hem in de komende jaren echt zien schitteren.

Ook Bora-Hansgrohe is een sterker team geworden in de transferperiode. Ze hebben ten eerste eindelijk een echte meesterknecht voor Sagan in de kasseiklassiekers aangetrokken onder de naam van Daniel Oss. Deze sterke Italiaan gaat over van BMC met Van Avermaet naar Bora met Sagan. We hebben hem de laatste jaren al enkele straffe dingen zien uitvoeren, waaronder onder meer laatste Parijs-Roubaix. Bij veel andere ploegen zou hij gewoon kopman kunnen zijn, maar hij verkiest het om te knechten voor een topper. Opzich wel jammer. Met Peter Kennaugh en Davide Formolo hebben ze versterking van hun klimteam binnengehaald. En dat was zeker nodig. Naast Majka en Buchmann hadden ze maar weinig renners die ook maar in de buurt konden komen van een top 10 in de bergen. Met deze 2 hebben ze dit nu wel en wie weet wat Formolo kan. Hij is alleszins binnengehaald als mede kopman/beschermde renner. Ook Felix Grossschartner kan stevig een berg op, dit bewees hij onder meer in de Ronde van Oostenrijk dit jaar. Het is afwachten of hij dit ook kan in de World Tour maar hij is nog jong genoeg om de benodigde stappen te zetten.

Het belangrijkste transfergegeven van Dimension Data is zonder meer de terugkeer van Louis Meintjes. Deze renner is misschien niet de meest attractieve van alle renners maar slaagde er dit jaar wel in om 8e te worden in de Tour en daarna nog eens 12e in de Vuelta. Maar weinig renners zouden daar in slagen, laat staan op hun 25e. Hij heeft dus nog progressie en kan misschien nog meer. Hij vult alleszins een groot gat op bij Dimension Data op vlak van klassementen. Daarnaast hebben ze ook Julien Vermote aangetrokken. Als je in juli tijdens een vlakke rit de tv aanlegde had je grote kans Vermote op kop te zien. Als je iemand nodig hebt om een kopgroep terug te brengen is Vermote je man. Volgend jaar zal hij dit voor Cavendish doen. Tom-Jelte Slagter hoopt bij Dimension Data zijn niveau terug op te krikken. Wie hem in 2013 en 2014 zag rijden geloofde dat we er een toekomstige topper voor de heuvelklassiekers bij hadden. Daarna is het echter blijven steken en heeft hij nooit meer die potentie echt getoond. Dimension Data zal ongetwijfeld hopen dat hij bij hen dit terug kan oppikken. Als laatste hebben ze met Scott Davies, Amanuel Gebreigzabhier en Nickolas Dlamini nog 3 talentvolle neoprofs aangetrokken. Afwachten wat zij dit jaar kunnen, vooral van Davies kan een en ander verwacht worden in het klimwerk.

Eind augustus kwam plots het bericht dat Cannondale zonder hoofdsponsor zat en op het punt van verdwijnen stond. Het is ze uiteindelijk toch nog gelukt met EF Education First een nieuwe hoofdsponsor aan te trekken maar als je de transfers ziet is het duidelijk dat het hen veel pijn heeft gedaan. Ze hebben Daniel Moreno en Matti Breschel aangetrokken, 2 goede renners maar waarvan de meeste wielervolgers eigenlijk wel al weten dat ze op het einde van hun carrière zitten en dat goede resultaten niet meer vanzelfsprekend zal zijn. Ook de aankoop van de Zweed Kim Magnusson toont dit aan, de sponsor wilde een Zweed en dan kwam ze hierop uit. Veel resultaten heeft hij, behalve Zweeds kampioen, nog niet gereden maar hij mag ons altijd verrassen. Het is natuurlijk niet allemaal minder wat ze hebben aangetrokken. Zo hebben ze 2 sprinters aangetrokken Daniel McLay en Sacha Modolo. 2 verschillende types maar wel 2 goede renners. McLay is iemand vooral voor de vlakke sprints die een hoge basissnelheid heeft terwijl Modolo vooral goed is na enkele heuvels en ook niet vies is van een kassei, zo getuigt zijn 6e plaats in de Ronde van Vlaanderen. Mitchell Docker lijkt vooral aangetrokken voor zijn ervaring in de kasseiklassiekers. Al 8x stond hij aan de start van zowel Parijs-Roubaix als Ronde van Vlaanderen. Ook is hij niet vies van een sprintje aantrekken. Als laatste hebben we 3 jonge talenten, Julian Cardona, Daniel Felipe Martinez en Logan Owen. Kijk niet raar op als je Martinez ziet meeklimmen met de beste of Owen een massaspurt ziet winnen, talent hebben ze zeker.

Bij FDJ werken ze al jaren volgens hetzelfde stramien. 2 absolute kopmannen, Demare en Pinot, en daar een goed omkadering voor proberen bouwen. In dat opzicht passen de transfers van Ramon Sinkeldam en Georg Preidler perfect. Sinkeldam heeft al een boel ervaring opgebouwd in de treintjes voor onder meer Kittel en Degenkolb die hij nu kan gebruiken voor Demare en Preidler zat in het winnende Giant team in de Giro. Deze ervaring kan hij goed gebruiken om Pinot zo hoog mogelijk te krijgen in de grote rondes. Antoine Duchesne lijkt binnengehaald als werkkracht in de vroegere momenten van de koers en met Valentin Madouas, Romain Seigle en Bruno Armirail hebben ze enkele neoprofs de kans gegeven. Vooral van Madouas kunnen we op klimvlak enkele mooie dingen verwachten. Daarnaast hebben ze met Benjamin Thomas een van de grootste Franse talenten binnengehaald, vooral de pistevolgers zullen hem kennen. Maar ook op de weg heeft hij dit jaar al enkele mooie dingen laten zien in .1 en .HC koersen. Thomas kan een heuvel op en levert ook een best goede tijdrit af, ideaal om in bepaalde kleinere rondes te schitteren dus. Kan hij dat dit jaar al op WT niveau?

Lotto-Soudal heeft de Belgische markt afgezocht en daar de beste renners proberen uit te halen. En dat is ze best goed gelukt. Ze hebben Jens Keukeleire binnengehaald, wat voor mij 1 van de meest onderschatte renners van het peloton is. Keukeleire is snel genoeg om een groepspurt te winnen, kan een paar heuvels over en hoort in de kasseiklassiekers bij de beste van het peloton. Als hij dit jaar wel dat beetje geluk heeft kan hij misschien wel dicht bij een klassieke zege komen. Met Victor Campenaerts hebben ze 1 van de meest talentvolle tijdrijders te pakken en in de komende jaren misschien wel 1 van de weinige tijdrijders die daar nog volop op mikt. Toptijdrijders als Dumoulin en Dennis willen meer dan enkel tijdrijden, dan kan Campenaerts mogelijk in dat gat duiken. Lawrence Naesen komt de ploeg volgend jaar ook versterken. Lawrence is de broer van Oliver Naesen, dus als hij hetzelfde talent heeft zit Lotto wel goed. Als laatste hebben ze neoprof Bjorg Lambrecht binnengehaald. Als we, als Belgen, in de komende 10 jaar willen hopen op een podiumplek in een grote ronde dan lijkt deze Lambrecht de grootste kans te hebben om dit te volbrengen. Lambrecht is een echte klimmer met redelijk veel explosiviteit. Er zijn weinig wedstrijden dit seizoen te vinden waar hij geen top 5 reed. Als hij ook nog aan zijn tijdrijden weet te werken kunnen we veel van deze Lambrecht verwachten.

Mitchelton-Scott heeft naast de al besproken transfer van Trentin er vooral voor gekozen zich te richten op de Oceanische markt. Cameron Meyer komt na 2 jaar afwezigheid zijn plaatsje opnieuw opeisen en kan direct terug in dezelfde rol springen, het blijft namelijk een goede tijdrijder en tempobeul. Jack Bauer komt over van Quick-Step waar hij vorig jaar bewees een enorm sterke knecht te zijn. Zal ongetwijfeld van pas komen voor de Yates broers en Chaves. Lucas Hamilton is dan weer een Australiër voor de toekomst. Hij heeft dit jaar bij de beloften getoond dat hij zeker de klimbenen heeft om het bij de profs te kunnen maken. Het wordt waarschijnlijk dit jaar nog wat te vroeg om te scoren, zeker in de rangorde waar hij nu staat, maar binnen enkele jaren kunnen we hem zeker verwachten vooraan als het omhoog loopt. Als laatste transfer hebben ze ook een ervaren Spanjaard binnengehaald, namelijk Mikel Nieve. Nieve heeft 4 jaar van dichtbij kunnen zien hoe het er aan toegaat bij Sky, nu kan hij die ervaring overbrengen. Ook toonde Nieve dit jaar dat zijn niveau zeker nog hoog genoeg is, als voorlaatste man voor Froome slaagde hij er in 14e te worden in de Tour en 16e te worden in de Vuelta, wat toch wel een puike prestatie kan genoemd worden. Deze zaken kan hij dit jaar allemaal omzetten naar het helpen van Simon & Adam Yates en Chaves.

Movistar is eigenlijk altijd al een team van klimmers geweest en dat hebben ze dit jaar nog iets sterker doorgevoerd. De transfer van Landa hebben we al besproken, maar ook Rafael Valls, Eduardo Sepulveda en Jaime Roson zijn aangetrokken. Valls heeft tot nu toe veel pech gehad in zijn carrière. Toch kunnen we hem elk jaar wel terugvinden in een top 15 van enkele WT rondes. Dat getuigt van klimtalent. Sepulveda is een 26 jarige Argentijn die de meeste waarschijnlijk zullen kennen door zijn autoverhaal in de Tour. Toch is hij een goede klimmer die zijn plaats heeft bij Movistar. Vorig jaar heeft hij dat echter amper getoond, dit jaar verbetering? Als laatste van de 3 hebben we Roson. Roson heeft misschien wel de potentie om van deze 3 het verst te geraken bij Movistar. Hij is nog maar 24 jaar en heeft op verschillende plaatsen al getoond een groot klimtalent te zijn, wel vooral op Procontinentaal niveau. Dit jaar op WT niveau? Als laatste hebben ze met Jaime Castrillo nog een neoprof binnengehaald. Deze renner lijkt me echter vooral gehaald te zijn als opvulling. In de koersen waar ze weinig kunnen beginnen maar wel moeten starten, zoals de Ronde van Vlaanderen, steken ze dit soort renners. Ik kan er natuurlijk volledig naast zitten, deze renner mag me zeker verbazen, maar het lijkt me dus het meest logische als we hem terug zullen zien op de startlijst van Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

De meeste transfers van Quick-Step heb ik al besproken. Enkel die van Florian Senechal en James Knox nog niet. Senechal lijkt al jaren mee te draaien maar eigenlijk is deze renner nog maar 24. Hij is vooral gehaald voor de voorjaarsklassiekers, met in het bijzonder Parijs-Roubaix. Ondanks zijn jonge leeftijd eindigde hij daar al 26e, 17e en 12e. Hij is dus al telkens mee maar nog nooit echt de top. Kan hij daar bij Quick-Step verandering inbrengen? James Knox is een jonge klimmer, niet de beste van zijn generatie maar Quick Step leidt nu al enkele jaren mooie talenten op, dus wie weet wat hij daar kan. Ook UAE-Team Emirates is een team die al grotendeels besproken is, enkel Rory Sutherland en Alexandr Riabushenko blijven daar nog over als niet besproken nieuwelingen. Sutherland is een tempobeul die je op kop kunt zetten van het peloton en die daar uren blijft rijden. Met de 3 nieuwe kopmannen lijkt me dat geen overbodige luxe, Movistar zal hem zeker missen. Riabushenko is een Wit-Russische neoprof die vooral een carrière kan maken als puncheur. Daarmee heeft hij bij UAE natuurlijk goede leermeesters zoals Ulissi en Martin.

Als we de cijfers mogen geloven heeft Katusha een van de grootste budgetten. Als we de transfers bekijken lijkt me dat niet echt te kloppen. Ze hebben weliswaar Kittel binnengehaald maar de rest is niet van die klasse. Ze hebben onder meer Nathan Haas en Ian Boswell binnengehaald. De Australiër was bij Dimension Data 1 van de meest onvoorspelbare renners van allemaal. Hij kon op goede dagen in de heuvels meedoen met de wereldtop, getuige zijn 4e plaats in Amstel Gold Race maar er waren teveel dagen waar plots niets meer lukte. Als Katusha dit kan oplossen hebben ze er een goede subtopper bij. Boswell komt over van Sky. Deze klimmer is een renner met veel ambitie getuige zijn interviews, maar om die ambitie bij Sky te kunnen waarmaken moet je natuurlijk van uitzonderlijke kwaliteit zijn. En dat is hij voorlopig nog niet. Misschien kan hij met deze transfer iets meer kansen krijgen en zo de volgende stap in zijn carrière zetten. Met Willie Smit, Steff Cras en  Matteo Fabbro hebben ze nog 3 neoprofs binnengehaald waarbij meteen duidelijk wordt waar in de toekomst hun focus zal liggen: klimmen/tijdrijden. Katusha wil grote rondes winnen met Zakarin.

Team LottoNL-Jumbo had een kwaliteitsinjectie nodig. En dat hebben ze ook gekregen. De bekendste transfer is natuurlijk deze van Danny van Poppel. Deze sprinter komt over van Sky en had deze transfer nodig. Bij Sky zat hij als sprinter volledig op een zijspoor waarbij hij hier hoopt zijn carrière weer volledig op te pikken. Je zou snel vergeten dat Van Poppel nog maar 24 is, toch heeft hij al vaak getoond dat hij het in zich heeft een topsprinter te worden. Verder zijn er nog 3 neoprofs binnengehaald, Pascal Eenkhoorn, Sepp Kuss en Neilson Powless. Vooral van die laatste 2 kunnen we iets verwachten. Beide zijn Amerikaanse klimtalenten die menig ander team op hun lijstje had. Waar Kuss vooral van het pure klimmerstypes is kan Powless zowel klimmen als tijdrijden. Onder de hoede van Roglic en Kruijswijk kunnen deze renners rustig groeien en in de komende jaren zich rustig een plekje verwerven in de (sub)top. Goede aankopen voor LottoNL.

Sky staat al jaren bekend als de beste klimploeg en misschien wel gewoon beste ploeg per wereld. En dat willen ze ook de komende jaren blijven. Ze hebben een extra tempobeul aangetrokken onder naam van Jonathan Castroviejo. Een uitstekende tijdrijder die ook nog eens kan klimmen. Bij Movistar is het nooit echt nodig geweest maar volgens mij zou hij prima de rol kunnen overnemen van Kiryienka als dat nodig is. Als versterking voor de klassiekerploeg hebben ze Dylan van Baarle gehaald. De Nederlander heeft de onzekerheid bij Cannondale achter zich gelaten en gekozen om medekopman bij Sky te worden. Samen met Rowe, Stannard en Moscon vormt hij een mooi blok om in de kasseiklassiekers mee te doen voor winst. De voorbije jaren heeft hij getoond dat hij het in zich heeft, nu is het tijd om te oogsten. De Italiaan Leonarde Basso komt de ploeg versterken, net als het indrukwekkende lijstje jonge supertalenten Christopher Lawless, Pavel Sivakov, Kristoffer Halvorsen en Egan Bernal. Met de laatste 3 heb je eigenlijk gewoon de 3 renners die zo ongeveer 50% van het beloftencircuit gewonnen hebben. De 2 beste klimmers en de beste sprinter hebben zich allemaal laten overtuigen om bij Sky te rijden, wat op zich best verrassend is. Sky staat nu niet direct bekend om het team dat veel talenten opleidt. Misschien is dit wel het begin ervan?

Voor Team Sunweb was het belangrijkste de klimploeg voor Dumoulin versterken. Omdat de ploeg nu niet direct het grootste budget heeft hebben ze dat vooral gedaan door jong klimtalent aan te trekken. Martijn Tusveld, Jai Hindley, Michael Storer en Louis Vervaeke moeten in de toekomst Dumoulin aan Tourwinst helpen. De 2 Australiërs komen rechtstreeks van de beloften en zullen in principe nog eerst tijd nodig hebben om zich aan te passen, verwacht ze dus niet als directe steun voor Dumoulin. Tusveld komt over van Roompot maar lijkt het minste talent van de 4 te zijn. Degelijke klimmer maar verwacht hem niet meer erbij als er nog 20 klimmers over zijn. Van Vervaeke kun je dat misschien wel verwachten als alles goed gaat. Vervaeke komt tot nu toe nog niet echt aan presteren in zijn carrière maar er zijn nu en dan wel mooie voortekenen. Misschien met goede begeleiding kan Vervaeke de hulp zijn die Dumoulin nodig heeft. Ook Edward Theuns komt de ploeg versterken. Hij lijkt me vooral gehaald te zijn voor de Vlaamse klassiekers waar hij al mooie resultaten liet optekenen maar hij kan ook massaspurten winnen in een iets minder veld. Bij Sunweb zal hij meer steun krijgen dan bij Trek waar hij toch vooral knecht.

En als laatste Trek. Trek heeft vorig jaar de verjongingsprocedure ingezet en lijkt deze dit jaar verder te zetten. Naast de al eerder besproken Brambilla zijn ook nog Toms Skujins en Tsgabu Grmay aangetrokken. Beide zijn redelijke klimmers dus kunnen we waarschijnlijk als klimhulp verwachten voor een kopman. Ook Ryan Mullen is aangetrokken. Deze nog altijd maar 23 jarige Ier staat al enige jaren bekend als talentvolle tijdrijder en is misschien wel de enige echte pure tijdrijder momenteel. Hij haalde ondermeer al een 5e plaats op het WK en een 3e plaats op het EK dus zou zomaar eens kunnen doorstoten dit jaar naar de echte top. Als laatste zijn er nog 3 neoprofs aangetrokken, namelijk Alex Frame, Niklas Eg en Nicola Conci. Alle 3 klimmers waarbij Eg het verst lijkt te staan. Kan hij dat dit jaar al tonen?

En daarmee zijn we nu aan de laatste transfer en zou je nu terug volledig moeten mee zijn met alle transfers. Wie is volgens jullie het team dat de beste zaak heeft gedaan? Welk team heeft klappen gekregen op de transfermarkt? Laat het weten!
Terug naar boven Ga naar beneden
Deel dit bericht op: reddit

Seizoen 2018: De WT transfers :: Commentaren

dark-knight
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht di 02 jan 2018, 01:08 van dark-knight
Mooi stukje!
UAE heeft zonder meer de beste zaken gedaan wat mij betreft. Aru is gewoon in staat Giro en/of Vuelta te winnen. Dan Martin zou zomaar eens podium kunnen halen in de Tour en Kristoff heeft de kwaliteiten om een klassieker of misschien zelfs een monument te winnen en de nodige sprintzeges te boeken.
Het kwijtraken van B-renners Meintjes en Modolo zou ik dan ook niet zo snel zien als een verlies.
Ik zie UAE in staat om het hele jaar op alle fronten mee te strijden, enkel in tijdritten komen ze tekort, maar wie weet kan Ganna een grote stap zetten.

Hoewel Quick-step de nodige toppers heeft binnengehaald, zijn die er kwalitatief toch echt flink op achteruitgegaan. Boonen, Dan Martin, Kittel, Trentin, Brambilla, Vermote en De La Cruz, dat is een rijtje renners waarvan menig WT-ploeg alleen maar kan dromen en dat raken ze allemaal kwijt in één jaar. Daartegenover staat enkel de komst van Viviani als echte wereldtopper. Zoals gewend van Quick-step trekken ze wel weer een uitstekend blik talenten open en zie ik renners als Mas en Schachmann wel weer een stap zetten, maar al bij al is het toch een aardige achteruitgang.

Cannondale en Astana gaan er ook op achteruit, al hebben ze beide nog een meer dan prima team staan. De klimteams van Bora en met name Movistar gaan er goed op vooruit. Wát een team heeft Movistar wel niet voor in de bergen nu: Amador, Betancur, Carapaz, Landa, Quintana, Roson, Sépulveda, Soler en Valverde. Zonde dat ze Castroviejo verliezen, maar de inkomende transfers maken dat dubbel en dwars goed.
avatar
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht di 02 jan 2018, 10:10 van milsen
Hey mensen. Ben nieuw hier en me sinds een aantal jaren aan het verdiepen in de prachtige wielersport. Misschien qua kennis nog niet zo doorgewinterd als dat jullie zijn, maar ga graag in discussie met mensen op dit gebied. Mooi stukje geschreven btw en met erg veel plezier gelezen.
Ik denk overigens dat UAE zich inderdaad voor de grote rondes enorm versterkt heeft en in alle 3 de grote rondes mee gaat doen om de prijzen.
Quickstep heeft wat mij betreft wel het meest ingeleverd. Waar ze vorig seizoen echt wel op alle fronten mee streden en ook vel e zeges binnenhaalden denk ik dat deze ploeg qua zeges enorm achteruit zou gaan. Tuurlijk is het verlies van Kittel wel op te vangen met de jonge Gaviria, maar de overige mensen zie ik niet echt makkelijk vervangen worden. Kortom UAE topzaken gedaan Quickstep hoop ik dat ik het mis heb, maar denk dat daar de grootste klappen zijn gevallen
Quechua
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht di 02 jan 2018, 18:39 van Quechua
Welkom Milsen!
Mocht je live tijdens de koers ook mee willen praten, we hebben een Skype chat. (bovenin)

Glenn, goed geschreven stuk waar ze bij Wielerflits jaloers op zouden zijn. Ik kan mezelf aardig wielergek noemen, maar jij doet er nog wel een schepje bovenop. Thanks voor het werk op dit forum!

Over de transfermarkt, een paar puntjes. De meest opvallende transfer, Landa, is voor mij inderdaad ook een raadsel. Vooral omdat Movistar de grote drie in de Tour tegen elkaar uit gaat spelen, ik snap niet op welke manier dit een goed plan kan zijn. Geen van de drie zal een trap voor de ander doen. Quintana, de beste klimmer van de drie, ziet zichzelf gewoon als kopman. Valverde heeft echt niet die tijd in z'n revalidatie gestopt om te knechten in de Tour *en we weten van vorige jaren hoe hij 'knechten' invult*. Landa die vorig jaar in zijn superjaar vooral frustraties had over knechtenwerk roept in ieder interview dat hij dat nooit weer wil. Het wordt een erg interessante Tour. Wie weet profiteert Porte van mismanagement van Movistar en de schimmige zaakjes bij Sky?

Wat had ik hier overigens graag Dumoulin in plaats van Porte neergezet, maar het lijkt erop dat we een kans op Tourwinst voor een Nederlander aan ons voorbij zullen moeten laten gaan.

LottoNL Jumbo heeft overigens ook topzaken gedaan. Als je het onverwachte verlies van Lobato buiten beschouwing laat tenminste, daar kunnen ze weinig aan doen. Het aantrekken van Danny van Poppel gaat denk ik een gouden zet zijn. Twee van de grootste talenten aantrekken in de vorm van Sepp Kuss en Neilson Powless is mijns inziens best knap, voor een ploeg die daar niet de reputatie of het budget voor heeft. En dan na Jakobsen het grootste NL talent Eenkhoorn aantrekken - de huidige NL talenten zijn nu eenmaal niet heel erg dik gezaaid - is ook erg prima. Van de zes vertrokken renners is alleen Campenaerts jammer, maar tijdrijders is bij LTJ toch niet echt tekort aan.
Het voorjaar en de klassiekers wordt overigens wel een drama, vrees ik. Wat dat betreft heb ik goede hoop op een nieuwe stap van Dylan van Baarle.

Quick-Step heeft veruit de grootste klap gekregen op de transfermarkt, maar daar breken altijd weer de  talenten door die later vertrekken naar beter betalende ploegen dus ik verwacht ook dit jaar gewoon weer een topjaar.

Beste zaken zijn gedaan door UAE, Mitchelton-Scott en Bora. Deze drie ploegen zijn heel duidelijk in opbouw. UAE pakt flink door, maar ook Bora heeft erg goede aankopen gedaan om goed in de grote rondes voor de dag te komen. Mitchelton wordt op deze manier in iedere grote ronde een van de beste ploegen in de breedte.

Sky heeft gewoon de tactiek om alle toptalenten op te kopen en dan hopen dat eentje een toekomstige ronderenner is. Ik vraag me af of ik de ploeg zou missen als het niet bestond, is echt weinig sympathieks aan, ook naast de schimmige zaakjes. Het houdt aanvallende renners onder de duim en is gewoon veel te dominant en saai. Maar dat wisten we al tijden.
avatar
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht wo 03 jan 2018, 00:55 van Luuuuuuukk
Ik denk zelf dat Bora de beste zaken gedaan heeft op het gebied van transfers. Hebben een perfect uitgebalanceerde ploeg die werkelijke op elk vlak mee kunnen doen voor de overwinning. Niet teveel kapiteins op één schip. Natuurlijk Sagan als uithangbord, maar ook Majka en een mogelijk herboren König kunnen prima resultaten behalen. In de breedte hebben ze zich met Formolo, Grossschartner, Kennaugh en Oss echt prima versterkt. Stuk voor stuk betere renners tov wat er weg is gegaan.

En wat Chris zegt, LottoNL-Jumbo heeft haar naam/status best prima zaken gedaan ook. Tandem Van Poppel/Groenewegen kan nog wel eens wat zeges gaan opleveren. Vond Danny afgelopen seizoen ook zeker niet slecht. Hoe hij in de Ronde van Polen een lastig parcours overleefde en in de sprint nog Sagan wist te kloppen was wel echt indrukwekkend. Jammer dat Sky totaal geen waarde hecht aan sprinters. Hebben er volgend seizoen ook niet echt een. Ja talenten, maar geen gevestigde naam ofzo.
Bappos
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht wo 03 jan 2018, 20:24 van Bappos
Heerlijk artikel Glenn.
Het meest benieuwd ben ik naar team Sky, wat gaan ze doen als Froome geschorst wordt? Neem aan dat dan zeker 20% van het budget vrij komt qua salaris, maar ook meerdere "haantjes" die willen gaan voor kopmanschap in de Tour-Vuelta.
Mijn voorkeur: Thomas-Henao Tour, Poels Vuelta!
Eyeofdevil
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht wo 03 jan 2018, 20:26 van Eyeofdevil
Voor de aantrekkelijkheid van de koersen is het misschien best wel leuk dat Froome wordt geschorst, waardoor Sky minder sterk wordt... hahah
Bappos
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht wo 03 jan 2018, 20:32 van Bappos
Mochten Movistar zowel Valverde, Quintana als Landa sturen, gaan die drie de volledige koers bepalen.
avatar
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht wo 03 jan 2018, 23:27 van milsen
Quechua schreef:
Welkom Milsen!
Mocht je live tijdens de koers ook mee willen praten, we hebben een Skype chat. (bovenin)

Thx mocht ik tijd hebben praat ik graag mee
Quechua
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht do 04 jan 2018, 00:59 van Quechua
Als je op de knop bovenin deze pagina klikt zit je erin (alhoewel, dat hoop ik)
avatar
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht do 04 jan 2018, 09:54 van milsen
Geeft aan adres ongeldig
Re: Seizoen 2018: De WT transfers
Bericht  van Gesponsorde inhoud
 

Seizoen 2018: De WT transfers

Terug naar boven 

Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Seizoen 2019
» Seizoen 2017: deel 2
» Seizoen 2017: deel 3
» Seizoen 2017: deel 4
» Seizoen 2017: deel 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wielerpoules :: Wielrennen :: Blog :: Voorbeschouwingen-
Ga naar: